Ceturtdien, 9. maijā, plkst. 18:30 Ādažos, Gaujas ielā 4, norisināsies Latvijas Bērnu bāreņu fonda (www.lbbf.lv) rīkotās labdarības vakariņas, kuru mērķis ir paplašināt atbalstītāju loku un vākt ziedojumus jaunā projekta „Ceļš pie sevis” īstenošanai, kurš tiek radīts, lai sniegtu palīdzību bērniem ar īpašām vajadzībām un bērniem, kuri cieš no vardarbības.

Pirms gada tika atvērts attīstības un rotaļu centrs www.augstakparzemi.lv , kura mērķis bija ar rotaļām un dažāda veida nodarbībam iemācīt, pamācīt, palīdzēt bērnam izzināt sevi pašu, un mums saprast, ko vēl mēs varētu darīt, viņu veselības un garīgā stāvokļa uzlabošanai.Gada laikā, organizējot dažāda veida terapeitiskās nodarbības – skaņas, mākslas, smilšu, smieklu u.c., mēs sniedzām bērniem ne tikai rotaļas un izklaides vietu, bet vietu, kurā viņš jutās laimīgs un var justies drošs un atvērties, runāt par savām problēmām. Tā radās ideja par jauno projektu „Ceļš pie sevis”, kura mērķis izveidot un nodrošināt bērniem ar saskarsmes un iekļaušanās grūtībām, kā arī viņu ģimenēm psihosociālu atbalstu. Maksimāli samazināt, un iespējams ar laiku pat izslēgt, iekļaušanās un saskarsmes grūtības bērnudārzā un sākumskolā, kā arī veicināt ģimenes izpratni par bērna vajadzībām. 

Vakariņu laikā, pieci Latvijas vadošie pavāri Deniss Ivankovs (Grand Poet Hotel), Kaspars Jansons (restorāns MUUSU), Līga Bušmane (restorāns Atvērts), Andris Rūmītis (ģimenes restorāns Hercogs) un Pāvels Skopa (restorāns KOYA) labdarības pasākuma dalībniekiem prezentēs savus īpašos un ekskluzīvos ēdienus piecās kārtās. Pasākuma gaitā, mūsu viesi varēs ne tikai izgaršot ēdienus, bet arī baudīt koncertu. Par lielisku noskaņu vakara garumā rūpēsies pasākumu vadītājs Valters Krauze un par labu apetīti parūpēsies arī īpašie viesmīļi: Aija Vītoliņa, Karīna Tropa, Vineta Elksne, Kaspars Zemītis, Ingus Ulmanis, Robijs Trankalis, Kārlis Anitēns, Roberts Rasa, Kaspars Dobrovoļskis.

Labdarības vakariņu ēdienkarte piecās kārtās:

 

Zupu piedāvā pavārs Andris Rūmītis.

Sastāvā: Tīģergarneles, svaigs gurķis, koriandrs, saldā čilli mērce, paipalu ola.

 

Uzkodu piedāvā pavārs Deniss Ivankovs.

Sastāvā: Nogatavināta selerijas sakne, kartupeļi, burkāni, sakņu dārzeņu kraukšķis ar

brieža asinsdesas kroketi, brūkleņu sīpolu ievārījums, buljons.

 

Karsto uzkodu piedāvā pavārs Kaspars Jansons.

Sastāvā: Upes asaris, cepts sviestā ar spinātu krēmu, maurlociņu eļļu un vēžu spīļu velutē.

 

Pamatēdienu piedāvā pavārs Pāvels Skopa.

Sastāvā: Lēni gatavota liellopa gaļa, sparģeļi, kartupeļu – baraviku biezenis, sviestā gatavoti spināti ar lakšiem, sarkanvīna mērce.

 

Desertu piedāvā pavāre Līga Bušmane.

Sastāvā: Citronu eklērs ar dedzinātu olbaltuma cepurīti un aveņu – jogurta mērci.

 

*Vietu pasākumā var rezervēt,  zvanot uz +371 23 112 112, labdarības vakariņu ziedojums vienai personai 75.00 EUR (vietu skaits ierobežots).

*Pasākumā savāktie līdzekļi tiks ziedoti projekta „Ceļš pie sevis” īstenošanai, kurš tiks veidots, lai sniegtu palīdzību bērniem ar īpašām vajadzībām un bērniem, kuri cieš no vardarbības.

Veidots ar Mozello - labo mājas lapu ģeneratoru.

 .